Doelgroep
Kleuters van 4 t/m 5 jaar.

Wanneer
Zie hiervoor ons lesrooster van Steenwijk en Vollenhove en statisch lesrooster.

Wat is kleutergym
Kleuters zijn nog volop in ontwikkeling en vinden het meestal heerlijk om te klimmen, klauteren, rollen enzovoort. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Uw kind heeft er veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen uit. Kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van uw kind.

Tijdens de lessen doen de kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen centraal staan zoals; springen, zwaaien, duikelen, klimmen, balanceren, dansen etc. Eén keer in de 7 weken wordt er een groot spel gedaan. Bijv. hindernisslagbal. Daarnaast is gym belangrijk, omdat ze hun energie erin kwijt kunnen. Hiervoor worden de toestellen gebruikt (balk, brug, langemat en sprong).

Het leuke van kleutergym is, dat ze samen met anderen bewegen. Ze leren rekening te houden met elkaar (pas beginnen als je aan de beurt bent) en elkaar te helpen bij bepaalde situaties. Lijkt het u leuk voor uw kind, kom dan langs voor een proefles en ontdek of uw kind het ook leuk vindt.

In verband met de veiligheid is het verplicht om turnkleding te dragen tijdens de les.

Na de 2de proefles dient uw kind ingeschreven te worden, als uw kind graag verder wil deelnemen aan de lessen (inschrijven gaat via de website lidmaatschap>aanmelden).

 

Inschrijven Proefles:

ⓒ – 2022 | Advendo | Koel ICT