YOGA

 

Doelgroep
Voor iedereen die lekker wil bewegen!

Wanneer
Zie hiervoor ons lesrooster van Steenwijk

*Op dit moment is er nog te weinig animo voor yoga op de woensdag we zijn aan het onderzoeken naar een vervolg!

C.S.V. Advendo start ‘overblijf’ yoga uur voor ouders

Vanaf 9 januari zal C.S.V. Advendo starten met het geven van yogalessen voor volwassenen.

Veelal brengen ouders hun kinderen naar turnles en tijdens enkele van deze lessen kunnen ouders (maar ook anderen) nu zelf actief zijn tijdens een uurtje yoga. Deze lessen worden gegeven door Katja Pronk. Iedereen is welkom om mee te komen doen op de woensdagen van 18.00 uur tot 19.00 uur in de ruimte boven de gymzalen van de R.S.G. in Steenwijk.

Yin Yoga

Fascia houdt ons lichaam bijeen, het zorgt dat onze botten met elkaar in contact blijven en dat we niet als een pudding in elkaar zakken. Dit bindweefsel stimuleren we door een houding langdurig aan te nemen, namelijk 2-5 minuten. We gebruiken zo min mogelijk onze spieren. Doordat de houdingen voornamelijk op de grond worden uitgevoerd kunnen we ons aan de houding overgeven. Hierdoor worden onze banden, gewrichten en ligamenten soepel en kunnen we gemakkelijker door het leven. Kernwoorden van Yin Yoga zijn: stabiliteit in ontspanning. De lessen van Katja zijn rustig en herstellend en er wordt toegewerkt naar een flexibeler en sterker lichaam. Een lichaam in balans, met uiteindelijk, hopelijk, ook een geest in balans.

Januari gratis

Heb je zin om de les eens te komen proberen? Gedurende de maand januari kun je gratis meedoen met de yogales. Daarna kun je lid worden van onze mooie vereniging voor het normale tarief, dit tarief is te vinden op onze website. De lessen zijn natuurlijk niet alleen voor ouders waarvan de kinderen sporten bij de vereniging maar voor iedereen die mee zou willen doen.