Regels om de trainingen zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen.

Hieronder staan de huisregels van CSV Advendo. Wij stellen het op prijs als je ze goed leest en in je opneemt. De regels die hieronder staan gelden voor alle groepen. Voor de selectiegroepen gelden een aantal extra regels.

Algemene regels:

Kleding Turnen
Tijdens de training draagt de turnster een turnpakje en eventueel een turnbroekje (geen lange broek). We hebben een club turnpakje wat te bestellen is via Moniek. Bij deelname aan wedstrijden ben je verplicht om dit turnpakje te dragen (ingaande seizoen 2015/2016).

Een trainingspak van CSV Advendo is te verkrijgen bij CSV Advendo.

Tijdens de training zitten lange haren vast. Los haar is gevaarlijk voor jezelf maar vooral ook voor de trainers, die dan niet jou, maar je haren vast hebben. Ook het dragen van sieraden zoals kettingen en lange oorbellen zijn niet toegestaan.  Met alle gevolgen van dien. Trainen mag op blote voeten of op turnschoentjes mét profiel.

Kleding Freerunning
Voor de jongens geldt een t-shirt en een sportbroekje.  Bij freerunning is binnen sportschoenen toegestaan.

Kijken
Tijdens de trainingen mag er door familie/vriendjes/vriendinnetjes niet worden gekeken. De turn(st)ers worden anders te veel afgeleid en dat kan leiden tot ongelukken. Omdat familie en vrienden natuurlijk wel nieuwsgierig zijn naar de vorderingen, zullen er 2x per jaar kijklessen komen waar wel naar de gehele training gekeken mag worden.

Niveau
De trainers bepalen wanneer iemand eventueel kan doorstromen naar de selectie of van de selectie terug naar de recreatie. Op elk moment kan gekeken worden of iemand door kan stromen naar één van de selectiegroepen.

Aanwezigheid
We verwachten dat iedereen ruim op tijd is, minimaal 10 minuten van te voren. Iedereen kleedt zich gelijk om en komt helpen met het klaarzetten van de toestellen, zodat dit niet altijd door dezelfde turnsters wordt gedaan. Dit geldt voornamelijk voor de turn(st)ers/freerunners in de eerste groepen.
Zit je in de tweede of derde groep, dan wacht je in de kleedkamer totdat één van de trainers je komt halen. Na de les helpt iedereen met opruimen van de toestellen. Voor de kleuters (maandag) geldt dat zij – aan het eind van de les – in de zaal blijven, totdat één van de ouders ze komt ophalen.

Overige regels
Wij huren de gymzaal van de RSG. De RSG stelt ook een aantal regels aan het gebruik van de gymzalen. Er mag daarom niet gegeten en gedronken worden in de zaal. Het is ook niet toegestaan om de docentenruimtes en/of andere ruimtes te betreden. Om de vloer schoon te houden, is het niet toegestaan om met buitenschoenen in de gymzaal te komen. Ook wordt er niet onnodig gebruik gemaakt van de nooduitgang. Indien je afval hebt, gooi dit in de afvalbak in de kleedkamers/gang. Tijdens de training geen kauwgum in je mond, dit is voor je eigen veiligheid en om je tijdens de training volledig te concentreren op het turnen gaan daarom de mobiele telefoons uit.

Turn selectie regels
Aanwezigheid
We verwachten dat iedereen ruim op tijd is, minimaal 10 minuten van te voren. Iedereen kleedt zich gelijk om en komt helpen met het klaarzetten van de toestellen, zodat dit niet altijd door dezelfde turnsters wordt gedaan. Na de les helpt iedereen met opruimen van de toestellen. Als je een keer niet kunt, bel dan op tijd af of meld je af via internet, dit kan via de afmeldpagina. Dan weten de trainers ook op wie ze kunnen rekenen. Afmelden mag ook via een whatsApp of mail, omdat de trainsters door stage/school en werk niet altijd bereikbaar zijn.

Gedrag
Om in de selectie te blijven kijken wij niet alleen naar het turnniveau van de turn(st)ers. We kijken ook naar de inzet, motivatie en gedrag van eenieder. Op basis hiervan bepalen we in welke (selectie)groep iemand thuis hoort en zorgen er daardoor voor dat iedereen lessen aangeboden krijgt die passen bij hem of haar.

Turnniveau
We vinden het belangrijk dat iedereen vooruit blijft gaan. Als je te weinig of geen vooruitgang boekt, kan dat een reden zijn waarom je niet meer met de selectie mee kunt trainen. Twee keer in het seizoen kijken de trainers dan ook welke turnsters (nog) aan het selectieniveau voldoen en dus in de selectie mogen blijven. Daarbij is het dus niet alleen van belang welk turnniveau iemand heeft, maar ook het gedrag en inzet tijdens de trainingen, regelmatige aanwezigheid en natuurlijk de motivatie die en het plezier dat iemand heeft.
Hierbij wordt de volgende procedure gehanteerd: voor elke kerstvakantie en zomervakantie kijken we in welke selectie groep (selectie 1 of 2) uw dochter het beste past qua turnen. Wij kijken dan met name naar inzet en vooruitgang. Hoort u niks van ons dan mag u dochter in de groep blijven turnen waarin zij nu ook turnt. Als dit niet het geval is dan brengen wij u voor deze vakanties op de hoogte. Het kan dus zijn dat uw dochter dan door kan stromen van selectie 1 naar 2, maar het kan ook dat iemand van selectie 2 terug gaat naar selectie 1 of van selectie 1 terug naar het recreatie turnen.. Op dat moment kan het zijn dat de turnster een waarschuwing krijgt dat er iets verbeterd moet worden om in de selectie te blijven. Voor de zomer en voor de kerst wordt dan definitief besloten wie er wel of niet mag blijven.

Als er vragen zijn over het niveau van een turnster dan kunnen deze voor of na de training gesteld worden aan de trainsters.

Wedstrijden
De selectiegroep doet mee aan wedstrijden. Naast plezier zijn deze wedstrijden een belangrijke factor bij de selectiegroep van onze turnvereniging. Wedstrijden hebben dan ook een verplicht karakter. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat iemand niet kan, maar uitgangspunt is dat eenieder aanwezig is bij de wedstrijden waarvoor men ingedeeld is. Dit wordt ruim van tevoren bekend gemaakt.
De trainers bepalen  wie er aan welke wedstrijd mee doet. De turn(st)ers worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Wedstrijden turnen we in het wedstrijdpakje van de vereniging. Dit pakje dien jezelf aan te schaffen maar is te bestellen via Advendo.
De KNGU bepaalt de locatie van de wedstrijden. Dit betekent dat de wedstrijden doorgaans in Overijssel of Gelderland zijn maar soms ook daarbuiten. Turnsters zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar de wedstrijden en om hier op tijd aanwezig te zijn. Wel proberen we elkaar te helpen. Op deze manier hebben de turn(st)ers altijd de mogelijkheid om naar de wedstrijden te gaan ook als de ouders een keer niet kunnen.

Foto’s/film
Soms worden er ook foto’s en soms filmpjes gemaakt tijdens de trainingen of de wedstrijden, deze worden mogelijk geplaatst op de website of op de social media van Advendo. Als hier bezwaar tegen is kan dit kenbaar gemaakt worden bij de trainsters en zal de turnster niet gefotografeerd of gefilmd worden. Zonder bezwaar gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met de eventuele plaatsing van foto’s/filmpjes.

Heeft u zelf een leuke foto of een filmpje gemaakt van u kind en lijkt het u leuk om deze te laten plaatsen op de  website of op social media van Advendo, stuur dan een mail naar het algemeen@csvadvendo.nl.

In het seizoen 2020/2021 wordt het wedstrijdgeld / wedstrijdpas betaald door de turnster zelf. Dit zal automatisch geïncasseerd worden.

ⓒ – 2022 | Advendo | Koel ICT